Marion (56) uit Leiden: Privé les aan huis en geen ervaring vereist. Dit was echt iets voor mij omdat ik daardoor een op een les krijg en niet met een vraag in een groot leslokaal moet wachten totdat de docent gelegenheid heeft mijn vraag te beantwoorden.      Lees meer...

WIE ZIJN WIJ? WERKWIJZE ONZE DIENSTEN PRIJZEN CONTACT

Startpagina  >>  Anderen over ons

Anderen over ons

Wij vragen onze cliënten regelmatig onze diensten te beoordelen. Op die manier kunnen wij onze diensten precies afstemmen op de wensen van de cliënt. Klik op één van de verhalen van cliënten hieronder om te zien wat zij van ons vinden!


Interview met Sophia Reijnierse

Wie ben je, wat doe je in je leven en hoe ben je in contact gekomen met De ComputerCoach?

Ik ben Sophia Reijnierse, 65 jaar, en ik werk als creatief thereapeute op een school met kinderen die een autistische stoornis hebben. Dat doe ik al 22 jaar. Door de jaren heen ben ik eigenlijk nooit in aanraking gekomen met de computer omdat ik daar nooit belanstellng voor had, totdat ik een advertentie te zien kreeg van De ComputerCoach. Toen dacht ik: ik ga gelijk bellen en het doen.

Wat vond je van je eerste ontmoeting met je persoonlijke coach?

De dag dat mijn coach Sven zou komen was ik best een beetje zenuwachtig, want ja, ik had geen idee wie ik in huis zou halen. Ik denk dat het ook voor mijn coach spannend was. Maar al heel snel gaf mijn coach mij vertrouwen en had ik het gevoel om lekker met de coach aan de slag te gaan.

Welke cursussen heb je gevolgd en wat vond je daarvan het leukst om te doen?

Ik kreeg van mijn coach twee boeken, één over e-mail en één over internet. Ik heb een aantal vaardigheden geleerd waar ik erg van kan genieten. Wat ik erg fijn vind om te doen op de computer is een mooie film kijken op de website van "uitzending gemist" of met gedichten bezig te zijn en op te zoeken. Maar ook dingen als boeken opzoeken, cd's kopieren, en foto's afdrukken en dat heeft Sven mij allemaal geleerd. Wat ik zo prettig vond aan de e-mailcursus is dat ik daadwerkelijk persoonlijk met mijn coach kon oefenen door met hem te e-mailen, en dat gaf mij het gevoel dat hij er altijd voor mij was.

Maar wat ik zo aardig vond aan deze coach, is dat hij niet volgens het boek te werk ging, maar keek naar wat ik nodig had. Wat ik erg prettig gevonden heb is niet zozeer een bepaalde vaardigheid leren, maar dat ik van helemaal niets naar heel veel met de computer te maken heb gekregen. Ik heb het gevoel dat ik me heel vrij voel achter de computer en dat komt door mijn coach die mij zo gestimuleerd heeft om veel te oefenen. De grootste verdienste van de coach vond ik dat hij in heeft gespeeld op mijn persoonlijkheid en dat is voor mij heel veel winst geweest. Ik had echt nooit gedacht dat ik zo in de ban zou raken van de computer en dat heeft toch te maken met hoe de coach het gebracht heeft.

Heb je het coachen meer ervaren als een cursus of als begeleiding.

Absoluut niet als een cursus, maar als echte begeleiding. Dat komt omdat mijn coach heel erg heeft ingespeeld op mijn persoonlijkheid. Het is echt coaching geweest in de diepste zin van het woord. Ook als de coaching is afgelopen, kan ik altijd nog een beroep doen op mijn coach als ik in het nauw zit door hem te bellen of te e-mailen.

Wat ik zo als uitdaging zie, als je van iets niets weet, dat je zo uitgedaagd wordt om zo te oefenen en te oefenen en te oefenen en dat geeft mij een ontzettende kick. Wat ik fijn heb gevonden is dat mijn coach me gewaarschuwd heeft om niet te veel achter de computer te zitten zodat ik niet verslaafd ben geraakt, maar daar moet ik zelf ook grenzen in stellen.

Hoe zie je de toekomst met de computer. Wat voor rol heeft de computer gekregen in je leven?

Ik denk dat de computer een hele belangrijke rol gaat spelen in mijn leven. Er is een wereld voor mij opengegaan. Toen ik deze kennis en kunde nog niet had wist ik het nog niet. Nu denk ik goh, ik ga vanavond niet achter de tv zetten maar achter de computer zitten. Gewoon ontdekken, spelen. Maar uitkijken dat ik niet te lang doorga.

Heb je advies voor onzekere mensen die nog niet met de computer kunnen werken?

Probeer het gewoon, bij de computercoach krijg je gewoon veel zelfvertrouwen en het stimuleert je om door te gaan.

Coach Sven aan het woord:

Ik heb Sophia ervaren als een vrouw die ontzettend open staat voor nieuwe ervaringen, heel passioneel is over alles wat ze leuk vindt en, in het begin, een tikkeltje onzeker is over zichzelf. Gaandeweg is ze ontzettend gevorderd op dat laatste gebied en is mijn coaching eigenlijk van instructies geven naar daadwerkelijk begeleiden gegaan. Ik hoef nu bijvoorbeeld alleen maar te zeggen: zoek dat boek eens op op bol.com, en ze heeft het binnen een minuut te pakken. Dat ze het zo goed heeft opgepakt, zie ik als een geweldig compliment. Haar enthousiaste levenshouding zorgt er wel voor dat ze zichzelf een beetje verliest bij huiswerkopgaves e.d. en dan raakt ze ontzettend in paniek, maar wanneer ik weer langskom, is dat binnen de korste keren weer weg.

Sophia is een leerling die ontzettend veel oefent, en dat vond ik altijd heel erg leuk om te zien. We zijn samen door een leerproces gegaan waarbij we elkaar goed hebben leren kennen en ik mijn begeleiding naar het volgende niveau heb kunnen tillen. Daarnaast vond ik het erg gezellig om met haar na de les af en toe nog een drankje te doen.Klik hier voor ActiVite ledenkorting

Op al onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
© 2010-2014 De ComputerCoach